Срібло - дуже красивий метал, він довго зберігає полірування, блиск у нього дуже м'який,"затишний".
Покладіть поруч дві ложки - з нержавіючої сталі і срібну. Сталь при всій свій практичності і дешевизні явно програє по зовнішньому вигляду сріблу - колір у нержавійки сіруватий, блиск жорсткий"механічний".
Єдине, мабуть позитивна властивість нержавіючої сталі - вона не вимагає спеціального догляду і практично не тьмяніє.
Срібло ж з часом покривається благородною патиною - оксидною плівкою чорного або коричневого кольору. На старовинних, антикварних виробах з патиною не борються, навпаки, зберігають її, адже вона підкреслює рельєф і надає формам додатковий об'єм і виразність. Столове срібло прийнято час від часу чистити, оживляти блиск його полірування.
Складно дати будь-які рекомендації по періодичності виконання цієї операції - дуже багато залежить від умов зберігання, частоти використання, і навіть місця проживання щасливих власників срібних столових приладив.
Тут ми постараємося дати короткі поради з чищення і догляду за столовим сріблом.
1. зберігайте срібні столові прибори окремо від виготовлених з нержавіючої сталі, так як сталь більш твердий метал, при зіткненні залишає на сріблі подряпини і потертості. Столове срібло має зберігатися в спеціально призначених футлярах в прохолодному місці. Дзеркальна поверхня полірованого срібла і первісний колір зберігаються протягом тривалого часу, якщо після кожного миття або споліскування воно ретельно витирається або висушується насухо.
2. Не піддавайте срібні столові прилади надмірним навантаженням - срібло метал досить м'який. Наприклад, зацукровані мед з дна дволітрової банки краще витягувати нержавіючої столовою ложкою, що має більш високу, ніж срібна, міцність.
Оброблення великих шматків готового м'яса або птиці слід проводити спеціально призначеними для цього обробним ножем і транжірной виделкою.
3. Мити срібні столові прилади рекомендується в теплій проточній воді звичайними побутовими миючими засобами.
Не рекомендується використовувати посудомийні машини, щоб уникнути появи трудноудаляємиє нальоту на виробах. При виникненні незначного темного нальоту на поверхні виробів він може бути видалений миттям в теплій воді з додаванням харчової соди (50 грам на 1 літр). Після цього срібло протирається насухо м'якою тканиною.
4. Найдоступніший спосіб очищення - за допомогою м'якої зубної щітки і дитячої зубної пасти. Після очищення змити піну теплою водою і протерти спеціальною серветкою для полірування срібла, яку можна придбати в ювелірному магазині. У разі сильного потемніння або забруднення поверхні виробів необхідно використовувати спеціальні засоби для чищення срібла.
Ставтеся до столових приладив дбайливо, з повагою, і вони довго будуть служити Вам вірою і правдою. Якщо ж вирішили обзавестися столовим сріблом, зверніть увагу на продукцію ТМ "Срібна поляна". Широкий асортимент і висока якість приємно здивують цінителів традицій і затишку.