Біологічно активні харчові добавки в більшості випадків відносяться до класу природних компонентів їжі і мають вираженим фізіологічним і фармакологічним впливом на основні регуляторні та метаболічні процеси людського організму. Вивченням фармакологічних властивостей їжі, ролі активних біологічних речовин і, в кінцевому підсумку, створенням нових видів активних біологічних добавок, займається мікронутріентологія.
Біологічно активні добавки до їжі використовуються для заповнення недостатнього надходження з раціоном білка і окремих незамінних амінокислот, ліпідів і окремих жирних кислот, вуглеводів і цукрів, вітамінів і вітаміноподібна речовин, мікро- і мікроелементів, харчових волокон, органиченно кислот, біофлавоноїдів, ефірних масел, екстрактивних в речовин.
В останні роки спостерігається стійке погіршення здоров'я нашого населення. В умовах, що склалися в якості ефективного шляху вирішення проблеми, пов'язаної з необхідністю корекції харчового раціону, провідні вчені світу рекомендують широке впровадження біологічно активних добавок .
© 2010 - 2024 StyleSalon