Кава, точніше його аромат і смак, завдяки своїм змістом кофеїну бадьорить тіло і дух, а деяких може врятувати від поганого настрою. За чашкою цього напою ведуться ділові переговори. Кава, може бути прекрасною темою для розмови на першому побаченні.
Відкриття цього напою, що бадьорить приблизно відноситься до 850 р. Н.е. е. пробуджує властивості кави були виявлені, за легендою, ефіопським пастухом. Який розповів про «знахідку» настоятелю монастиря, той захотів випробувати на собі дію цих особливих зерен. Настоятель був здивований силою впливу напою і, повелів ченцям, які засипають під час нічних молебнів, щоб підтримати бадьорість, пити цей відвар. Надалі монахи самі навчилися молоти і обсмажувати зерна.
З тих самих пор кава підкорює людське суспільство своїм тонізуючим смаком і ароматом. Зараз, через багато століть, без цього ранкового напою, не уявляє, напевно, своє існування половина людства.
На сьогоднішній день існують різні пристрої механизирующие приготування кави. Новітні кавомашини закуповуються в ресторани, кафе, кав'ярні, а також і додому, на кухню любителів кави. Але в той же момент в світі існує безліч шанувальників, які люблять пити каву, яке приготоване в турці саме вручну, а не в кавомашині. Родзинкою кави приготованого в турці є те, що кавова гуща НЕ профільтровивается, а залишається разом з рідиною.
Турка, ще з давніх часів використовується для приготування пікантного і смачної кави. Тільки зразкове приготування з використанням «правильної» турки дозволяє відкрити весь смак і аромат по-справжньому хорошої кави.
Чим менше турка в якій готують каву, тим смачніше воно буде. Але і це не головне. Матеріал, з якого виготовляється посуд, має великий вплив на аромат напою і ступінь його фортеці.
Існує кілька різновидів матеріалів, але найбільш нехлопотліва і долгослужещая турка з металу, тому що метал не розіб'ється і не лопне, його досить легко мити і чистити. Металева турка може виготовлятися з срібла, міді, алюмінію і нержавіючої сталі.
Неодмінно важливим є також щось, з якого матеріалу зроблена ручка турки. Дуже важливо, якщо вона не проводить тепло. З цієї точки зору вірніше купувати турки, які мають бакелітові ручки, так як деталі з бакеліта витримують нагрівання до 150 ° С.
Є багато рецептів з приготування кави в турці, кожен вибирає той рецепт, який йому ближче отримуючи задоволення від смачного, підбадьорливого і ароматного напою.
Що ж може бути краще з самого ранку, ніж чашечка запашної кави, приготована кимось уважно і з любов'ю, чашка кави, приготована чиїми -то рідними руками. ...
З бадьорим ранком, приємного кавування!